Ikkunoita / Windows

April 2nd, 2011 Timo

Tuttu levykauppias soitti: ”Nyt laitetaan kaupan ikkunat uusiksi. Pannaan kunnolla väriä. Läpi niistä pitää silti näkyä. Jotain, joka yhdistää (alkujaan erillisten liiketilojen) ikkunat.  Erikoisalat saa myös jotenkin esitellä: reggae, salsa, klassinen ja jazz nyt ainakin. Ja voisi siinä olla jotain hauskaakin.” Jep.
     Mielenkiintoisia ikkunateippauksia näkyy kovin harvassa, mutta Alepa- ja Makuuni-bulkin seasta löytyy kauniitakin yksilöitä. Helsingin Kalliossa oli vielä pari vuotta sitten kolme harvinaisen hienoa kampaamon ikkunaa. Tyylistä päätellen ne olivat saman tekijän käsialaa ja peräisin 1960-luvun loppupuoliskolta. Elegantit naishahmot ja koko ikkunan huomioiva pinnankäsittely erotti ne lajitovereistaan. Kolmikon todellinen helmi Kolmannella linjalla on jo valitettavasti rapsutettu ikkunasta iäisyyteen.
     Levykauppa Eroselle
suunnittelemani teippaukset toteutti Ars 06:n yhteydessä Kiasmankin teipannut Ari Kairemo. Kahdesta väristä leikatut kuviot liimattiin ikkunan sisäpuolelle. Kyltit maalataan vanerille ja lakataan. (Kuvassa kyltit vielä photoshopattuina.)

 Levykauppa Eronen, Laivurinrinne 2 (Viiskulma) ke–pe 12–18, la 11–16

Back