SND Award of Excellence x 3

March 7th, 2018 Lasse

Ville Tietäväisen kuvittama Helsingin Sanomien artikkeli Donald Trumpin ensimmäisestä vuodesta presidenttinä palkittiin Award of Excellence -kunniamaininnalla Society for News Designin Best of Newspaper Design -kilpailussa.

Helsingin Sanomien julistekampanja The Art of Journalism, jonka kymmenestä taiteilijasta Tietäväinen oli yksi, palkittiin Award of Excellence -maininnalla peräti kahdessa sarjassa.

Kertova kuva

February 21st, 2018 Ville

Totuus on tarua ihmeellisempää, joten päätimme tehdä toimittaja-tietokirjailija Ville Hännisen kanssa tietokirjan!

Kertova kuva pohtii lehtikuvituksen merkitystä ja prosesseja. Pilvien päällä liitelevän teorian ja juhlapuheretoriikan sijaan kirja tarjoaa konkreettisia esimerkkejä. Kirjassa kerrotaan myös, miten visuaalinen journalismi syntyy, mitä kuvilla voi kertoa ja miten. Sen tarkoituksena on lisätä tietoisuutta ja inspiroida kuvankäytön mahdollisuuksilla. Esimerkkeinä ovat Ville Tietäväisen kuvitukset.
     Kirja on tarkoitettu visuaalisten viestintäalojen ammattilaisille ja opiskelijoille, journalisteille sekä kaikille kertovasta kuvasta ja kuvien ideoista kiinnostuneille. Se julkaistaan 2018 syksyllä (SKS) ja siihen liittyy joulukuussa avattava Päivälehden museon näyttely keskustelutilaisuuksineen.

Tekijöistä:

VILLE TIETÄVÄINEN
on kuvittaja, graafinen suunnittelija ja sarjakuvantekijä. Hänen kuvituksiaan on julkaistu jo kolmatta vuosikymmentä. Hänet on palkittu mm. Grafian Vuoden Juniorina (2000), Suomen arvostelijain liiton Kritiikin Kannuksilla sarjakuvakirjastaan Linnut ja Meret (2004), Suomen Kulttuurirahaston palkinnolla (2011) ja Sarjakuva-Finlandialla (2012) sarjakuvakirjastaan Näkymättömät kädet sekä Tulenkantaja-palkinnolla yhdessä tyttärensä Aino Tietäväisen kanssa (2014) kuvakirjastaan Vain pahaa unta. Lehtikuvituksistaan hän on saanut lukuisia koti- ja ulkomaisia palkintoja.

VILLE HÄNNINEN
on kuviin erikoistunut toimittaja-tietokirjailija, joka on kirjoittanut erikoisaloistaan kymmeniin lehtiin ja tietokirjoihin. Tunnetuimpia omia teoksia: Kirjan kasvot – Sata vuotta suomalaisia kirjankansia (2017), Sarjatulta! – Sota-ajan suomalaiset pilapiirrokset ja sarjakuvat (2014, Jussi Karjalaisen kanssa), Päin näköä – 16 suomalaista sarjakuvataiteilijaa (2011, Harri Römpötin kanssa). Kirjan kasvot – Sata vuotta suomalaisia kirjankansia -teoksestaan (SKS, 2017) hänelle myönnettiin Suomen Taideyhdistyksen kirjallisuuspalkinto. Hän on Suomen kirjataiteen komitean puheenjohtaja.