Finlandia Puuseppä?

November 5th, 2014 Vesa

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia Junior -ehdokkaat 2014 on julkistettu. Yksi ehdokkaista on Iiro Küttnerin kirjoittama ja Ville Tietäväisen visualisoima Puiden Tarinoita -kirjasarjan ensimmäinen tarina Puuseppä (Books North).

Valintalautakunnan perustelut:

Satu taiteen tekemisestä, intohimosta, omistautumisesta ja ymmärtämisen vaikeudesta. Valtakunnan keisari tunsi olevansa ylivertaisen hyvä, kun antoi puusepälle vapautta toteuttaa visionsa. Mutta hallitsija pettyi, kun ei nähnyt lopputuloksessa kaikkea sitä työtä ja aikaa, mikä siihen oli uhrattu.
     Tässä hitaasti ja huolellisesti etenevässä monitasoisessa kertomuksessa ei ole mitään turhaa, vaan kaikki liitokset tekstin, kuvien ja graafisen suunnittelun välillä ovat kohdallaan. Kauniin kuoren kätkössä on tarina, jonka ajattomuus ulottuu syvälle perinteisen satumaailman juuriin.

10 vuotta nenäukkoja / 10 years of mugs

October 1st, 2014 Vesa

Suomen Kuvalehden Polkom-palsta perustettiin syyskuussa 2004. Politiikan toimittaja Pekka Ervasti pyysi minua tekemään palstalle viikottaisen karikatyyrin aiheesta ja ensimmäinen ilmestyi SK:n numerossa 37/2004, siis yli 10 vuotta sitten. Ensimmäinen piirrettävä oli Eero Heinäluoma. Palstan teko jatkuu edelleen viikottain, ja vaikka Ervasti ei sitä enää teekään, Heinäluoma jaksaa hauskuuttaa. Kuva vuodelta 2013, numerosta 37!

Polkom-column for Suomen Kuvalehti-magazine was founded in September 2004. Pekka Ervasti asked me to deliver a weekly caricature for the column and the first one was on Suomen Kuvalehti issue 37/2004, that is over 10 years ago. The first target was Eero Heinäluoma. The column still runs weekly even though Pekka Ervasti doesn't, regardless, Heinäluoma is still funny. This one from 2013, issue 37!

Ikkunat auki!

March 23rd, 2014 Vesa

Aamulehden ja Tulenkantajat-kulttuurikeskuksen Tulenkantaja-palkinnon voittivat Ville ja Aino Tietäväinen teoksellaan Vain pahaa unta.

Tulenkantaja-palkinto on suomalainen vuosittain jaettava vientikirjallisuuden palkinto, jonka tavoite on löytää edellisenä vuonna Suomessa ilmestynyt kaunokirjallinen teos, jolla on parhaat mahdollisuudet menestyä ulkomailla. Kilpailuun lasketaan mukaan kaikki kotimainen kaunokirjallisuus romaaneista runoihin ja esseisiin sekä lastenkirjallisuuteen.

Aamulehden artikkeli aiheesta

Aamulehden videohaastattelu