Hopeahuippu / The Second Best of the Year

May 25th, 2012 Lasse

Ville Tietäväisen kuvitussarja ”Luonnekuvia” (HS-politiikka) palkittiin hopeahuipulla Grafia ry:n Vuoden Huiput 2011 -kilpailussa.

Ville Tietäväinen was awarded with silver at The Best of the Year 2011 -competition for his political caricatures in Helsingin Sanomat -newspaper.

Et ikinä arvaa mistä soitan! / Product in the Right Place

May 21st, 2012 Ville

Tansanialainen sarjakuvalehti Kingo näyttää flamingon munat kaikille journalismin ja tuotesijoittelun sekoittamista paheksuville. Lehden graafikoiden ideoima ja piirtämä kansikokonaisuus on sekä infosarjakuvaa, että pääsponsori Vodacomin mainos. Lisäksi etu- ja takakantta yhdistävä kahden ruudun tarina toimii avauksena lehdessä jatkuvalle mainosvapaalle sarjakuvatarinalle.
     Etukannessa nähdään valitettavan tyypillinen perhedraama. Onneksi vauva on älynnyt leikkiä nokialaisella, ja äiti ehtinyt hälyttää paikalle leveästi hymyilevää virkavaltaa. 


Tanzanian comics magazine Kingo proudly combines journalism, product placement and campaign comics, creating a two panel story from the front and the back cover.

iBribe

May 16th, 2012 Ville

1997 Hong Kongissa kadunkulmat olivat sinisenä savusta, kun väki poltti leikkirahaa (alla takakannen kuva sarjakuvastani Linnut ja Meret) ja luksustuotteiden pahviversioita. Savun oli tarkoitus materialisoitua elämän ja kuoleman välitilaan, jossa vainajat voisivat lahjoa virkamieshenkiä ja viettää tulevaisuutensa vauraampina.
     Kuvan rolexit ja konjakit eivät enää tyydytä henkiä, jotka haluavat tulla huijatuksi ajan hengen mukaisesti pahvisilla iPhone 4s:llä.

Paper money and cognac bottles aren’t enough for the dead relatives in modern China. Paper iPhones (has to be 4s) are now burned for the well-being of the deceased. 

Herranen aika!

May 7th, 2012 Timo

Miljoonan kirjan mies täytti seitsemänkymmentä vuotta. Juhlistin merkkipäivää lukemalla tuhat sivua Paasilinnaa. Se tekee reilut kaksisataaviisikymmentätuhatta sanaa. Siitä syntyi neljä kansikuvaa, jotka vastaavat – kuten tunnettua – neljäätuhatta sanaa. Vielä jäi moni sana kuvatta.

Muutama muukin uusi kansi nyt nähtävillä täällä.

Sarjakuva-Finlandia

May 4th, 2012 Vesa

Sarjakuva-Finlandia-tunnustuspalkinto jaettiin Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaalin yhteydessä perjantaina 4.5.2012.
 Nelihenkinen valintalautakunta valitsi 68 ehdokkaan joukosta 10 finalistia, joihin näyttelijä Armi Toivanen tutustui. Finalistien joukosta Toivanen nosti vuoden 2012 Sarjakuva-Finlandia-palkinnon saajaksi Ville Tietäväisen sarjakuva-albumin Näkymättömät kädet.


Armi Toivasen perustelut valinnalleen:

”Supermies... suuremmassa kädessä... ei tarvitse pelätä!”       
     Tämä ohittamattoman tärkeä teos kouraisee ja koskettaa syvältä, jättäen lukijaansa pysyvän jäljen, kuten hyvä taide onnistuessaan tekee. Kerronta on tarkkaa ja sen rytmi täydellinen. Tämä tarina on todellinen ja sen ihmiskohtalot aitoja, mutta Tietäväinen ei asetu aiheensa yläpuolelle.