Alexander Darwin

November 24th, 2011 Lasse

Darwinismi ymmärretään usein vahvempien elojäämiseksi. Tätä soveltaen jouduimme todistamaan seuraavaa: ”I think that the euro is essentially a darwinistic currency. It is a question of survival of the fittest”, lausui Alexander Stubb. Paljastiko samalla jotain itsestään?
Miten olisi äänioikeus vain AAA-kansalaisille?


Alex naureskeli ja naljaili joskus julmastikin tovereiden fyysisistä piirteistä tai siitä, ettei heillä ollut samanlaisia merkkivaatteita kuin hänellä itsellään.
Helsingin Sanomat, NYT-liite 2009

Kuin kaksi sammakkoa

September 23rd, 2011 Lasse

Kukin möläyttää tyylillään. Lopputuotos on aina luettavissa netistä, lehdistä tai kuultavissa uutisista. 

Pohjimmiltaan tämä pomoportaan vihapuhe palvelee samaa tarkoitusta kuin perussuomalaisten ”maahanmuuttokritiikki”. Molemmissa on kyse siitä, että kasvottomalle talouskehitykselle yritetään löytää syyllisiä, vaikka kaikki tietävät, ettei niitä löydy.

Elina Grundstöm, HS, 20.9.2011

Kolaa ja Domppaa

April 21st, 2011 Lasse

Me suomalaiset olemme eriarvoistuneet, sanotaan: varallisuuserot ovat kasvaneet, ja kansalaiset alkaneet vieraantua toisistaan. Muutos ei taida koskea pelkästään taloutta. Katsokaa vaikka näitä veikkoja!

Timo Soini nautti aamukymmeneltä juustohampurilaisaterian tavallisella kolalla, ei kevytjuomalla. ”Täytyy vähän irrotella.”…
…Jyrki Katainen lepäsi aamun ja aloitti iltapäivän puoluetoimistolla kakun ja kuohuviinin voimin…

Helsingin Sanomat, 19.4.2011

Lapin sydän -näyttely Hetassa

April 1st, 2011 Lasse

Jos Lappiin haluat mennä nyt...
     Kävin muutama viikko sitten avaamassa näyttelyni Tunturi-Lapin luontokeskuksessa Hetassa. Näyttelyn kuvat ovat Hannu Tarmion kanssa tekemästäni Lapin sydän -kirjasta (Nemo, 2009). Jos satut Lapin keväthangille hiihtämään tai pilkille, käväise Skierrin näyttelyssä. Esillä on maalauksia ja litografioita aina toukokuun 28. päivään asti. 

Soinismin kultakausi

March 1st, 2011 Lasse

Perussuomalaiset kokevat suomalaisen kulttuuriperinnön säilyttämisen olevan ensisijaista postmodernin nykytaiteen tukemiseen verrattuna. Valtion myöntämiä kulttuuritukirahoja on ohjattava siten, että ne vahvistavat suomalaista identiteettiä. Tekotaiteelliset postmodernit kokeilut sen sijaan olisi syytä jättää taloudellisesti yksittäisten henkilöiden ja markkinoiden vastuulle. 
– Perussuomalaisten eduskuntaohjelma 2011

”Yksityisten henkilöiden ja markkinoiden vastuulle?”
     Perussuomalaisella logiikalla yliopistoista lopetettaisiin filosofian opetus tuottamattomana. Markkinasairaaloissa ei tehtäisi enää kalliita leikauksia ja yrityksissa ei otettaisi riskejä.
     Kun uutta etsii, harhailee, kokeilee – ja ottaa riskejä – syntyy aina myös silkkaa sontaa. Niin taiteen ja tieteen haisevat tuotokset kuin sosiaalihuollon hyväksikäyttäjätkin on vain kestettävä. Sivistynyt yhteisö kestää tuottamattomiakin jäseniään – kuten poliitikkoja.

Vanhustenhuollosta

February 15th, 2011 Lasse

Wikileaks ja Lipponen? Piirsin nopean kommentin.

Sosiaali- ja terveysministeriössä on käynnistetty lakihanke... Periaatteissa korostetaan oikeudenmukaisuutta, arvokasta elämää, mahdollisuutta osallistua päätöksentekoon, itsemääräämisoikeutta sekä oikeutta hoivaan ja turvaan.

Marjut Lindberg ”Merkintöjä”-kirjoituksesta, HS 15.10.2010

 

Elämäni ensimmäinen

February 10th, 2011 Lasse

En koskaan ajatellut kirjoittaa ensimmäistäkään blogikirjoitusta. Maailmahan on jo täynnä aivopieruja. Kävin muutamalla kollegan sivulla ja muutin kuitenkin mieleni. Narsisti minussa voitti. Tiivistän blogiaikomukseni kolmeen pääotsikkoon – kuten mediajönglööri A. Stubb meitä opettaa.

1. blogissa voi kertoa ajatuksistaan piirrosten takana

2. blogistina voi elää illuusiossa, että joitain ajatukseni voi kiinnostaa

3. blogin avulla voin toivon mukaan joskus kohtuullistaa oman sapetuksen tasoa 

En lupaa olla ahkera blogisti, sillä onhan minulla myös elämä. Perästä saattaa silti kuulua…