Mikkelin 10. Triennale

June 9th, 2014 Harri

Jo 30-vuotias Mikkelin triennale oli pitkästä aikaa koko kuvituskentän katselmus. Tänä vuonna jyrytetyn kilpailun voitti Aimo Katajamäki rakennusjulkisivujen kuvituksilla. Kolmas palkinto jaettiin Lasse Rantaselle ja kunniamaininta Ville Tietäväiselle

Bogdo Ula

December 5th, 2013 Harri

Bogdo Ula’s LP and CD covers. “The Return of the Sons of Ra” now available on iTunes!

More about the band on facebook.

 

Stop Motion

October 29th, 2013 Harri

Minä ja Janne teemme myös tämmöisiä. Klikkaa linkkiä niin näet koko videon.

Stop motion

Tarkkaa veistoa

June 3rd, 2013 Harri

Nenät
Noses
3.6.–2.9.2013

Avajaiset Vernissage Opening
ma 3.6.2013 klo 15–17
Tervetuloa Välkommen Welcome

Ateljee bar
Sokos Hotel Torni
Yrjönkatu 26, 14. krs
00100 Helsinki

Itämeren ritarit / Riddarna av Östersjön

August 6th, 2012 Harri

Nyt ilmestynyt! Kirjan voi lunastaa Suomeksi että Ruotsiksi. Kirjan kautta voi tutustua vihreän sävyiseen Itämereemme. Tarinassa on mm. ritareita ja hylkeitä.

Now you can explore The Baltic sea through the book in Finnish or in Swedish.

Taidelinkkejä / Art Links

March 23rd, 2012 Harri

Ohessa pari linkkiä, joita itse käyn katselemassa epämääräisen säännöllisesti. Nykytaidetta, seassa jopa taiteen korkeinta muotoa eli arkkitehtuuria. Arkkitehti on päästänyt tämmöisen ajatuksen suustaan, luonnollisesti. Mielenkiintoisia tekijöitä vain klikkauksen päässä, olkaa hyvä: Sweet StationArt Attacks! Online

Ja sitten vielä kymmenen kuvittaja-taiteilijan yhteinen blogi. Nämä ovat kaikki äijiä: Muddy Colors

Lopuksi löytö. Tämä nainen saa maalaamisen vaikuttamaan helpolta. Mielenkiintoista nähdä, kun hänen aihepiirinsä ja sisältönsä laajenee: The Art of L. D. Austin


Interesting art links just for you.

Riddarna av Östersjön del III (melkein valmis)

August 24th, 2011 Harri

Olen päässyt lähelle lopullisia versioita aukeamissa. Ohessa niistä muutama. Itse työssä olen hyvin pitkällä. Parasta on ollut kokonaisuuden piirtäminen kerralla. Aukeamat ja yksityiskohdat kun vaikuttavat toisiinsa. Tarinan kirjoittajan Karin Henrikssonin kanssa yhteistyö on ollut todella hyvää. Karin on jopa muokannut tekstiään hieman kuvien pohjalta ja antanut hyviä näkemyksiä piirroksiin.

Itämeren vehreys ja vihreys on voimakas elementti kalojen seikkailussa. Toivottavasti aukeamien piirroksista välittyy vedenalainen maailma johon olen itsekin ihastunut sukeltaessani. Erilaiset näkyvyydet ja pohjanmuodot myös rytmittävät tarinaa kalojen seikkailussa.

Kirja on lähes valmis, vain kansi ja kansitekstit puuttuvat. Ilmestyy syksyllä?!

Riddarna av Östersjön II

June 10th, 2011 Harri

Tässä seuraava vaihe edellisestä luonnoksesta Karin Henrikssonin kirjoittamaan lastenkirjaan. Teen nämä piirrokset ensin mustavalkoisena ja väritän myöhemmin. Yritän pitää tällä keinolla prosessin kasassa. Olen tehnyt tällä tekniikalla ennenkin kuvituksia, mutta en näin laajasti samaan aikaan ja samaan aiheeseen. Tällä kertaa piirroksia on 14.

Pienet seikkailijat kohtaavat taikuutta omaavan vanhan hylkeen. Edessä olevat terävät hampaat pelottavat kolmikkoa, vaikka vanha hylje väittääkin olevansa nykyään kasvissyöjä.


Artworks

April 17th, 2011 Harri

Portfoliossani on uusi alakategoria Artworks sekatekniikkamaalauksilleni. Tarkoituksenani on välillä tehdä asioita eri tavalla ja kokeilla uusia asioita, niin ajatusten kuin tekniikoiden suhteen.
     Oheinen työ on nimeltään Kunkut.

In my portfolio there's a new subcategory Artworks for mixed media paintings. The purpose is to play with new ideas and techniques.
     This one is titled The Kings.

Riddarna av Östersjön

April 14th, 2011 Harri

Olen kuvittamassa Karin Henrikssonin kirjoittamaa lastenkirjaa ”Riddarna av Östersjön”.
     Ebba on arka ahven, Gösta on vähän nörtti hauki ja Fia on iloinen ja huoleton kampela. Yhdessä he ryhtyvät pelastamaan itämerta.
     Olen näillä luonnoksilla pyrkinyt itämerimäiseen tunnelmaan, jossa kalat seikkailevat. Haasteena on Itämeren vedenalainen sävy, joka on hieman vihertävä. Onneksi olen saanut muistini avuksi sukeltelevilta kavereiltani vedenalaisia valokuvia referensseiksi. Aloitin hahmojen piirtämisen ja luonnostelun lyijykynällä. Seuraavaksi piirsin thumbnail-kuvina aukeamat läpi nähdäkseni kokonaisuuden. Vedenalaista maailmaa varten rakentelin photoshopissa erilaisia pensseleitä.
     Nämä ovat tosiaan ensimmäisiä versiota. Postaan myöhemmin lisää kun työ etenee.

I’m illustrating children’s book written by Karin Henriksson, "Knights of Baltic".
     Ebba is a nice perch, Gösta is a bit nerdy pike and Fia is a happy and carefree Flounder. Together they will save the Baltic Sea from pollution.
     With these sketches I’ve tried to grasp the atmosphere of the Baltic sea where the fish will have their adventure. Baltic Sea underwater shade that is slightly greenish which is a bit of a challenge. Fortunately my friends are divers who have shared some underwater photography. I started drawing and sketching the characters with a pencil. Then I drew thumbnails from spreads to see the overview of the work. For the underwater world I build variety of brushes in photoshop.
     This is my first version. I’ll post more later.